N-VA Putte schenkt opbrengst Putse Feesten aan de Vlindertuin

Op 1 juli 2023

Het bestuur van N-VA Putte nam deel aan de afgelopen Puste Feesten, in het weekend van 10 en 11 juni. Je kon hen vinden in hun tent op de Mechelbaan, waar ze verfrissende dranken aanboden om de hitte te weerstaan. De opbrengst van hun verkoop tijdens deze twee dagen schonken ze aan vzw de Vlindertuin.

“Ondanks het warme weer in het weekend van 10 en 11 juni, mochten we toch een mooie verkoop realiseren.” Zegt Schepen van sociale zaken en financiën Bert Rousseau. “We schenken onze opbrengst dit jaar aan vzw de Vlindertuin, omdat we dit lokale initiatief in Putte een hart onder de riem willen steken. Na de vele negatieve berichtgeving rond kinderopvang van de voorbije maanden, willen we deze mensen tonen dat we hun inzet waarderen. Zij zetten zich iedere dag opnieuw in om 45 baby’s en peuters te Putte de beste zorgen te verlenen. Vzw de Vlindertuin is niet zomaar een kinderopvang. In deze locatie wordt ook ruimte geboden aan andersvalide kinderen en kinderen met beperkingen. Een bijzonder initiatief dus. Ook werken ze inkomensgerelateerd, waardoor mensen gemotiveerd worden te blijven werken. Kinderopvang is immers hoogstnoodzakelijk in de tewerkstelling van ouders.”

N-VA Putte wil hiermee aantonen dat er veel meer goede dan slechte locaties voor kinderopvang zijn, vzw de Vlindertuin is daar een prachtig voorbeeld van. De financiële gift van N-VA Putte wordt toegevoegd aan de spaarpot in de kinderopvang. Momenteel sparen ze voor een mooie buitenkeuken die ze tijdens de zomer zeker kunnen gebruiken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is