100ste renteloze Vlaamse energielening ondertekend in Putte

Op 4 april 2016, over deze onderwerpen: OCMW, Sociale zaken

Onlangs werd de 100ste renteloze energielening van de regio in Putte ondertekend. Een goede samenwerking tussen de OCMW’s of Sociale Huizen van de aangesloten gemeenten en IGEMO zorgt ervoor dat de lening efficiënt kan ingezet worden in de strijd tegen energiearmoede en klimaatverandering in onze regio.

“Het terugdringen van energieverbruik is niet alleen belangrijk in de ecologische context maar is zeker essentieel in de sociale context. Een te groot energieverbruik kan namelijk leiden tot energiearmoede. Als OCMW doen we er dan ook, met IGEMO als partner, alles aan om dit energieverbruik te optimaliseren. Het afsluiten van een energielening biedt hier dikwijls een oplossing”, zegt voorzitter van het OCMW Bert Rousseau. “Wij zijn dan ook zeer tevreden dat de 100ste renteloze energielening voor de sociale doelgroep in Putte kan afgesloten worden”, vult hij aan.

De Vlaamse Energielening is een maatregel die kan ondersteunen bij het terugdringen van energiearmoede. In principe bedraagt de intrest van deze lening 2%. Voor bepaalde (kwetsbare) doelgroepen is de lening echter renteloos. IGEMO is als energiehuis verantwoordelijk voor de Vlaamse Energielening in de gemeenten Berlaar, Bornem, Bonheiden, Duffel, Lier, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

IGEMO voerde een gratis energiescan uit in de woning van een cliënte van het OCMW te Putte. Daaruit bleek dat er dringend nood was aan dakisolatie en -werken. Dit zou niet alleen de woonkwaliteit bevorderen, maar ook een flinke besparing betekenen op de verwarmingsfactuur. In samenwerking met IGEMO en het OCMW van Putte werd deze mevrouw begeleid in haar zoektocht naar een aannemer en kon via IGEMO een renteloze Vlaamse Energielening voor de volledige werken aangevraagd worden.

Mensen met vragen over de energielening kunnen terecht bij het OCMW van Putte of bij IGEMO. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is