Blik op 25 mei

Op 29 april 2014

Terwijl onze schepenen hun werk binnen de gemeente verder zetten, richten wij als afdeling ons vizier stilaan op 25 mei 2014. De “moeder aller verkiezingen” kondigt zich reeds lang aan en we komen nu in een laatste rechte lijn. De keuze op 25 mei zal draaien rond kiezen voor het N-VA-model en meer vrijheid voor Vlaanderen om zijn specifieke noden aan te pakken, of kiezen voor een PS-model met meer gebondenheid aan het instituut België dat langzamerhand zijn bevolking consumeert. Ik ga u hier niet rond de oren slaan met argumenten voor of tegen die u waarschijnlijk nog ettelijke malen zult horen, maar ik wil wel u aandacht vestigen op iets anders. Deze verkiezingen bieden u namelijk ook de kans om er voor te zorgen dat wij als lokale afdeling u kunnen vertegenwoordigen in het Vlaamse en federale parlement.

Onze afdeling heeft de eer om twee kandidaten af te vaardigen, Jeroen De Cuyper (4de opvolger Kamer) en Katelijne Weyns (7de opvolger Vlaams Parlement). Ik laat beiden even aan het woord om u te overtuigen van de noodzaak van uw stem op 25 mei 2014 voor N-VA.

Jeroen De Cuyper: “Als N-VA-medewerker in het federale parlement vind ik het ontnuchterend om vast te stellen hoe de Vlamingen daar telkens op de tweede plaats komen en dit terwijl Vlaanderen toch voor het grootste deel van de welvaart zorgt. Een meerderheid aan Vlaamse kant is voor de Franstalige en traditionele Vlaamse partijen niet eens meer nodig. Het beleid is dan ook het omgekeerde van wat de Vlaming al jaren vraagt: hoog tijd dus om iets te doen aan die torenhoge belastingen, inefficiënte overheid en het rampzalige justitiebeleid.”

Katelijne Weyns: Als N-VA-kandidaat streef ik naar een Vlaanderen dat werk maakt van de economische welvaart en het sociale welzijn van àl zijn inwoners. Een Vlaanderen dat vrijheid en kansen biedt aan al wie werkt, spaart en onderneemt. Een Vlaanderen dat investeert in een hecht sociaal weefsel. Een Vlaanderen dat waakt over zijn gedeelde cultuur, normen en waarden, én investeert in inburgering voor alle nieuwkomers. Een Vlaanderen dat financieel en institutioneel orde op zaken kan stellen door klare afspraken te maken op het federale niveau. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis.”

Daarom kiezen wij, samen met onze kandidaten en onze partij, Verandering voor Vooruitgang!

 

 namens het bestuur van N-VA Putte,

Yannick Verrydt
voorzitter 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is