Een bibliotheek voor iedereen! Bibliotheekcharter

Op 20 december 2017

De campagne “een bib voor iedereen” start vanaf begin 2018, maar de gemeente Putte is met de ondertekening meteen één van de eerste gemeenten die ook resoluut dit charter heeft ondertekend.

In Putte is samen met de voorzitters van het Willems- en Davidsfonds het nieuwe bib charter in oktober reeds ondertekend. Als gemeente Putte staan we 100% achter het voorstel van de Vlaamse Regering om een bib voor iedereen te voorzien. Dit is een duidelijk commitment naar onze inwoners toe en de vele jonge en oudere bezoekers.

Iedereen is welkom in onze gezellige en moderne bibliotheek. Je kunt er naast het uitlenen van boeken en dvd’s ook gebruik maken van verschillende computers en wifi. Maar evengoed is onze bib een plaats om een fijn gesprek aan te knopen of een kopje koffie te drinken. Het is tevens een veilige en toegankelijke plek, waar mensen met uiteenlopende achtergronden en opinies elkaar ontmoeten. De bibliotheek draagt bij tot het maatschappelijke debat en versterkt de lokale gemeenschap, garandeert gelijke kansen en biedt ontspanning.

Om dit elke dag opnieuw waar te maken, werkt een toegewijd team van bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers die naast de dagelijkse bibliotheek werking allerlei activiteiten organiseren voor jong en oud. Hierbij is er ook intense samenwerking met allerlei lokale organisaties uit  cultuur, jeugd en onderwijs maar ook  met andere bibliotheken. Zo functioneert de openbare bibliotheek als knooppunt in lokale, regionale en Vlaamse netwerken en zet ze de noden van haar gebruikers centraal.

Als lid van de bibliotheekraad  heb ik over de afgelopen jaren de dynamiek van onze bibliotheek kunnen meemaken en aktief ondersteunen. Dat de continuïteit van onze prachtige bib in Putte wordt gegarandeerd kunnen we alleen maar toejuichen.

Yves Leurquin

Ondervoorzitter N-VA Putte

Lid Bibliotheek raad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is