Een nieuw jaar, een volgende stap.

Op 29 december 2013

De laatste dagen van het jaar geven ons altijd de gelegenheid om terug te kijken naar wat het voorbije jaar gebeurd is en om vooruit te kijken naar wat nog zal komen.
Een eerste conclusie die we kunnen maken is alvast de volgende:
2013 was in veel gevallen een jaar van verandering, een nieuw startpunt.

Een jaar van verandering

Voor onze afdeling was 2013 zeker een jaar vol verandering. We kregen van jullie het mandaat om mee onze gemeente te leiden, iets waar we zeker niet licht over gaan en vol vertrouwen mee aan de slag zijn gegaan. Het is echter ook een jaar waarin we als afdeling een nieuw bestuur verkozen, nieuwe krachten hebben verwelkomd en verder hebben getimmerd aan onze werking. De succesvolle gespreksavonden met Ben Weyts en Peter Dedecker dit jaar bevestigen dat onze vernieuwde werking ook binnen onze gemeente duidelijk wordt.
In 2014 gaan we dan ook verder op de ingeslagen weg, met nieuwe info-avonden, ludieke acties en activiteiten en natuurlijk ook onze jaarlijkse quiz.

Een nieuw startpunt

Niet alleen binnen onze afdeling was 2013 een jaar van verandering, ook voor onze gemeente is het een nieuw startpunt. Voor de eerste maal in de recente geschiedenis van onze gemeente kwam met N-VA een partij in het bestuur die niet behoorde tot de traditionele nationale partijen. We beseffen dan ook heel goed dat we het door u gestelde vertrouwen niet mogen beschamen, daarom nemen we onze tijd om ons in te werken in alle dossiers en problemen.

Waar anderen 2013 misschien als een jaar van stilstand in onze gemeente zullen zien, zie ik het meer als een jaar van kennismaken. Als nieuwe partij mogen meebesturen is namelijk een tweesnijdend zwaard. We kunnen zonder bagage dossiers bekijken, aanpakken en beheren, wat ons toelaat zo objectief mogelijk zaken op te lossen. Het betekent echter ook dat we soms een beetje meer tijd nodig hebben om geen ondoordachte beslissing te nemen, wat de oppositie daar ook van vindt.
We zijn geen partij die gaat voor steekvlampolitiek, maar structureel aan de werking van de gemeente wil werken. We laten ons ook niet leiden door emoties en utopische ideeën. We blijven met de voeten op de grond en werken met beperkingen die het verleden ons heeft opgelegd, ook als dit inhoudt dat er onpopulaire beslissingen moeten worden genomen.
 

Op naar 2014...

Als afdeling kijken we dan ook uit naar 2014, een jaar waar de eerste vruchten van ons werk binnen de gemeente zichtbaar zullen zijn. Maar ook een jaar waar u opnieuw uw stem kunt laten gelden en ons verder kunt laten groeien, als afdeling en als partij.
Kortom, 2014 kan met uw hulp een volgende stap worden in de verandering die we zo hard nodig hebben.

Alvast onze beste wensen voor het nieuwe jaar,

Yannick Verrydt

Voorzitter N-VA Putte

namens ons bestuur

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is