Gemeente Putte zorgt voor bijkomende parking tijdens eindejaarsdrukte

Op 5 december 2014

Het gemeentebestuur van Putte huurt een extra parking in Putte-centrum tijdens de eindejaarsperiode om de parkeerdruk te verlagen.


De gemeente Putte huurt  een privé-parking in het centrum gedurende de maanden december en januari om de extra drukte ten gevolge van de eindejaarsactiviteiten op te vangen. “Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de vraag van de Putse handelaars om extra parking te voorzien in deze belangrijke verkoopsperiode.”, zegt schepen van lokale economie Jeroen De Cuyper.


De nieuwe parking achter het gemeentehuis zal nog niet toegankelijk zijn voor het jaareinde. Alhoewel de werken goed vorderen zal er nog geen gemotoriseerd verkeer worden toegelaten tijdens de eerste weken na het einde van de werken. Dit omwille van het uitdrogen van de fundering en het zetten van de klinkers.

“Het gemeentebestuur,” vervolgt schepen van mobiliteit Peter De Vooght, “is dan ook blij dat de eigenaar van de privé-parking  bereid is om een korte termijn huur aan te gaan met de gemeente.” Deze parking van 60 plaatsen situeert zich op de voormalige site van ‘De Toekomst’ en is bereikbaar via de Alice Nahonstraat. Net zoals op het kerkplein is hier gratis lang parkeren toegestaan. In de Alice Nahonstraat zelf is een blauwe zone van toepassing waar men max. twee uur kan parkeren.

Peter De Vooght, schepen van mobiliteit
Jeroen De Cuyper, schepen van lokale economie 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is