Deelnemers Diabetes-project lopen "Den halve van de Geshaa"

Op 16 oktober 2017, over deze onderwerpen: Sport

“Den Halve van de Geshaa”, de afsluiter van het diabetes-project dat de mensen van sportdienst Putte vier maanden eerder waren aangegaan. De finish halen van een halve marathon met enkele diabetes-patienten type 1 en type 2. Knalprestatie. Met maar liefst 4 individuele deelnames en 2 ploegen van elk 3 personen werd de finish gehaald.


Begin april werd gestart met de screening van de deelnemers waarbij voor elk van hen een gepersonaliseerd voedings- en trainingsschema werd uitgewerkt  door een gespecialiseerd team van het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden, zodat ze zich een voor een zouden kunnen voorbereiden in zo gunstig mogelijke omstandigheden. De deelnemers zonder loopervaring legden hun basis tijdens de start-to-run sessies, die net als de halve marathon zelf, werden georganiseerd door de Geshaa lopers. Met individuele coaching en opvolging van hun fysieke paraatheid zorgde een  professionele atletiektrainer in de laatste weken er voor dat de deelnemers klaar waren voor hun uitdaging. En met succes.

“Na enkele jaren rond gezondheid te hebben gewerkt met infolessen en bewegingstrainingen was dit project niet alleen een uitdaging voor de deelnemers, maar ook voor de mensen van de sportdienst zelf. Deelnemers vinden voor dit gewaagd project en de middelen creëren om alles tot een goed einde te brengen, was een hele opgave maar wanneer het eindresultaat heel erg meevalt is de voldoening dan ook des te groter.” aldus schepen van sport Jeroen De Cuyper.

Tijdens dit project was het de sportdienst die de samenwerking faciliteerde tussen de verschillende partners om samen een gemeenschappelijk doel te bereiken.

Of hoe een mooie samenwerking resulteert in een prachtig resultaat!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is