N-VA Putte in grote getale aanwezig op het Nieuwjaarsfeest 2017

Op 14 januari 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Vierduizend leden waren zaterdag op de afspraak in de Nekkerhal te Mechelen, om er samen met hun voorzitter een toost uit te brengen op een nieuw jaar vol Verandering. Ook het bestuur van N-VA Putte was alweer in grote getale aanwezig.

Voor het feestgedruis goed en wel losbarstte, blikte Bart De Wever in zijn nieuwjaarstoespraak nog even terug op het afgelopen jaar, dat ons zwaar op de proef heeft gesteld. Toch was de toespraak hoopvol en positief doorspekt met duidelijke standpunten. Hierbij een aantal citaten:

  • Wij geven onze vrijheden en onze tradities niet op. Wij hebben respect voor iedereen, maar we zijn niet onnozel en we laten ons door niemand bang maken.
  • Deze regering regulariseert geen criminelen, zoals vroeger, wij repatriëren criminelen. 

  • Het regeringsbeleid creëerde de zuurstof om voor dit jaar een gul loonakkoord te sluiten,  waardoor de lonen, de pensioenen en de uitkeringen flink kunnen stijgen.

  • Nooit boekten onze havens betere cijfers. Nooit was de Vlaamse uitvoer hoger. Nooit waren er  zoveel vacatures in Vlaanderen.
  • 48.000 Vlamingen zijn in 2016 met een eigen zaak gestart. Nooit waren  dat er meer. 
  • In een democratie moet je de bezorgdheden van de mensen serieus nemen in plaats van hen af te  doen als te oud, te slecht geïnformeerd of te ruraal.

Na de nieuwjaarsboodschap van Bart De Wever kon het feest pas echt beginnen. Vorig jaar mocht staatssecretaris Theo Francken als verrassings-dj de dansvloer openen. Dit jaar viel die eer te beurt aan minister Jan Jambon, die zijn mini-dj-set heel toepasselijk afsloot met het nummer ‘Freedom’ van Pharell.

Het werd een leuke avond waarbij er meermaals getoost werd op het nieuwe jaar en uitbundig gedanst tot in de vroege uurtjes. Om daarna gezellig samen met het bestuur veilig terug thuis te raken. Met dank aan de BOB en de voorzitter.

Yves Leurquin Ondervoorzitter  N-VA Putte

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is