N-VA Putte maakt lijsttrekker bekend

Op 25 juni 2012

Persbericht N-VA Putte                                                                                                                                            25 juni 2012

Jeroen De Cuyper lijsttrekker N-VA Putte

 

N-VA Putte trekt in oktober voor het eerst met een zelfstandige lijst naar de kiezer. Als beleidspartij heeft ze de uitgesproken ambitie de komende zes jaar deel te nemen aan het bestuur in Putte. Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester is Jeroen De Cuyper (33), voorzitter van de lokale N-VA-afdeling. In het dagelijks leven is hij  actief als parlementair medewerker van N-VA-Kamerlid Flor Van Noppen.

“Het politieke landschap in Putte wordt al te lang beheerst door de traditionele partijen, die zich voornamelijk in de kijker werken door op elkaars kap te zitten. De Puttenaar wordt hier niet beter van en heeft hier begrijpelijk de buik van vol. Met N-VA Putte schuiven wij daarom een krachtdadig en rechtlijnig alternatief naar voor. Wij zijn niemand schatplichtig en willen het belang van Putte en haar inwoners opnieuw centraal plaatsen”, zegt Jeroen De Cuyper. De uitdagingen zijn groot : een leefbare en veilige woonomgeving, een budget op orde en een dienstverlening op maat, in functie van alle inwoners. Het zijn enkele van de punten die N-VA Putte prioritair wil aanpakken.

De tweede plaats op de lijst wordt ingenomen door Katelijne Weyns uit Beerzel, dochter van de eerste conservator van Bokrijk. Ze is actief als webcoach en cursusontwikkelaar bij de VDAB. Als bestuurslid van de vzw Speelbergen-heem-dr. Jozef Weyns zet Katelijne zich al jaren mee in voor het behoud en beheer van ons cultuurhistorisch erfgoed, een lijn die ze ook politiek wil doortrekken. “Cultuur, verenigingen en erfgoed zijn bij uitstek zaken die een gemeente optillen tot een warme leefgemeenschap waarbinnen iedereen zich kan ontplooien, en waar het aangenaam wonen is”, klinkt het bij Katelijne.

De derde plaats tot slot gaat naar Peter De Vooght uit Peulis. Peter is actief als zelfstandige in de bouwsector en gepassioneerd door mobiliteit. Het dossier van de doortrekking van de R6 volgt hij dan ook van zeer nabij op. “Hoewel er uiteraard ook voordelen zijn, zoals een vlottere verbinding met de E19, dreigt dit dossier Putte op te zadelen met een verkeersinfarct zonder voorgaande. Ik zie bij de huidige meerderheid vooral gelatenheid en een compleet gebrek aan visie, terwijl de werken intussen van start zijn gegaan. De impact hiervan op de leefbaarheid van onze gemeente is te groot om afwachtend aan de kant te gaan staan”, aldus Peter De Vooght.

De komende weken maakt N-VA Putte de overige kandidaten en programmapunten bekend waarmee het op 14 oktober naar de kiezer trekt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is