OCMW-bestuur neemt voedselbedeling over

Op 23 maart 2018, over deze onderwerpen: OCMW

Vanaf 1 april neemt het OCMW de voedselbedeling over van vzw de Regenboog.

De voedselbedeling werd een twintigtal jaren geleden opgestart door Alice. Samen met een groot aantal vrijwilligers heeft zij zich al die jaren ingezet om elke week tal van gezinnen verder te helpen.

“Alice kwam een aantal weken geleden aankloppen bij het OCMW met de vraag of het OCMW de voedselbedeling kon overnemen.”, zegt OCMW-voorzitter Bert Rousseau, “Omdat  het OCMW-bestuur overtuigd is van de noodzaak  om dit systeem verder te zetten en omdat dit kadert binnen de verwezenlijking van de doelstellingen van het OCMW heeft de OCMW-raad, na bespreking, toegestemd met de overname. Op die manier komen de120 gezinnen niet in de kou te staan.”

Het OCMW engageert zich dus om de coördinatie van het systeem en de leiding erop  uit te voeren. Aangezien het OCMW ook gebonden is aan bepaalde regelgevingen zal de werking geëvalueerd en eventueel aangepast worden. Omdat de overname snel moet gaan en het OCMW een vlotte overgang voor iedereen wil garanderen, verandert er momenteel echter praktisch niets.

“Ook al neemt het OCMW de coördinatie op zich, zal er voor de voedselbedeling nog veel beroep gedaan worden op vrijwilligers. Als bestuur wensen wij de huidige vrijwilligers alvast te bedanken voor hun jarenlange inzet.”, vervolgt OCMW-voorzitter Bert Rousseau. “Wij hopen ook in de toekomst op hun inzet te kunnen rekenen, maar ook nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom. Indien je zelf interesse hebt om meer te helpen, kan je contact opnemen met Jarka Roebenkova via het nummer 015 76 78 80.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is