Gemeente Putte zet opnieuw stap in digitale dienstverlening

Op 2 februari 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Op de gemeenteraad van 21 januari werd het bestek goedgekeurd voor de aanschaf van nieuwe GIS-software. GIS is de afkorting voor geografisch informatiesysteem.

 

Je kan GIS eenvoudigweg beschouwen als een computersysteem dat de mogelijkheid biedt om data van bepaalde plaatsen en hun kenmerken bij te houden, te gebruiken en overzichtelijk weer te geven op kaart.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Peter De Vooght (N-VA) verklaart: “De GIS-software zal het nog dit jaar mogelijk maken dat vastgoedinfo sneller bij de notaris raakt. Bovendien zal dit kunnen gebeuren zonder enige tussenkomst van een medewerker. Een win voor de koper die sneller aan de nodige informatie komt en een forse tijdsbesparing voor onze diensten milieu en ruimtelijke ordening.”

Dat er nog andere voordelen zijn maakt Schepen van Openbare werken Werner Timmermans duidelijk: “Voor onze technische diensten zal het raadplegen op afstand van bijvoorbeeld het grachten-, strooi- en veegplan van grote waarde zijn.”

De raming van de software bedraagt 23.500 euro maar zal zich terugbetalen in efficiëntiewinst en verhoogt de dienstverlening naar de burger toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is