Putse cultuurterrassen

Op 7 juli 2015

Dat cultuur allesbehalve saai hoeft te zijn, dat staat als een paal boven water. In Putte brengt men de komende zomermaanden dan ook cultuur tot op het terras.

Wat zou je ervan denken om eens een verrassende lezing rond schilderkunst mee te maken tijdens een gezellig terrasbezoek? Of een spannend reisavontuur horen tijdens een fairtrade avond? Maar het cultuurkabinet is de moeite waard om mee te maken. De reeks wordt afgesloten op muzikale wijze.

Naast het vaste aanbod aan activiteiten ontbrak het op cultureel vlak nog aan echte zomerevenementen. “Buiten ‘Putte zingt mee!’ en activiteiten van de Putse verenigingen, waren er vanuit de cultuurdienst geen echte zomeractiviteiten. Vandaar dat er dit jaar een eerste initiatief hieromtrent werd genomen. Op 4 woensdagen is iedereen welkom tijdens de Putse cultuurterrassen. Men kan op de site van de heemkring zowel terecht om rustig iets te komen drinken of om deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden. En terwijl de volwassenen genieten van cultuur en van een lekker glaasje, kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin Heksenheuvel”, aldus schepen van cultuur Inge De Bie.

Deelname aan de cultuurterrassen is gratis. Drank is aan democratische prijzen ter plaatse aan te kopen. Voor de knabbel en de babbel wordt gezorgd door de gemeente. Om 22u eindigt het cultuurterras, maar de toog blijft nog een uurtje langer open.

Afspraak dus op de site Ixenheuvel op woensdagavond vanaf 20u.

Ook nieuwsgierig geworden? Dit is alvast het programma voor de eerste reeks Putse cultuurterrassen…

Woensdag 22 juli – kunst op het terras

Parken en tuinen van Egypte tot en met Engelse tuinen, Franse tuinen en parkbegraafplaatsen: er zijn zoveel verschillende tuinen. Tamara Ingels bespreekt aan de hand van beroemde kunstwerken deze rijke variatie. Deelnemers gaan dus heel veel kunnen herkennen, maar tegelijkertijd een heel nieuw idee ontdekken over de historiek van tuinen, voeding en groenvoorziening. Een lezing om nadien bij weg te dromen in je eigen tuin…

Woensdag 29  juli – fairtrade terras

Verschillende Putse mensen zijn het voorbije jaar actief geweest op het vlak van ontwikkelingssamenwerking. Zij brengen elk hun verhaal. Zo vertelt Gerda Juchtmans honderduit over haar avontuur in Koerdistan en zal Katlijn Anseel het hebben over haar reis naar Senegal. Vanuit de  wereldwinkel wordt gezorgd voor een fairtrade drankje en hapje.

Woensdag 5 augustus – cultuurkabinet

Midden de vakantie vindt het eerste Putse cultuurkabinet plaats. Hier kan je jezelf even schepen van cultuur wanen. Tijdens deze informele babbel willen we graag van de deelnemers vernemen wat zij positief ervaren op het vlak van cultuurbeleid in de gemeente Putte, maar zeker ook waar er bepaalde leemten zijn. Samen van gedachten wisselen, ideeën sprokkelen en in verband brengen met het cultuurbeleid. In kleine groepen wordt er letterlijk tussen pot en pint nagedacht over cultuur.

Woensdag 12 augustus – muziekterras

In 2012 begon Soundlane als 2 vrienden die wat covers brachten in een lokaal jeugdhuis. Ze wilden meer en al snel werd er een drummer en bassist gevonden en begonnen de eigen nummers te komen. Na een woelig begin waarin de line-up al eens wisselde, de naam veranderde en leden andere posities invulden is Soundlane geworden wat het nu is, een (pop)rock band getypeerd door een vrouw voor de vocals, strakke riffs en melodische solo's. Hun inspiratie komt van rockbands als Fleetwood Mac, Dire Straits, Bon Jovi, Wings, U2, Foreigner, Led Zeppelin, System of A Down, Blink-182 ...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is