PUTTE VOERT STRIJD TEGEN SLUIKSTORTEN EN ZWERFVUIL OP

Op 19 september 2018, over deze onderwerpen: Milieu

Van 17 tot en met 23 september vindt de 2de Vlaamse handhavingsweek zwerfvuil en sluikstort plaats. Een week van verhoogde aandacht voor de controles op vervuilers.

Dit jaar richt de gemeente Putte zich in samenwerking met IVAREM op de glasbolsites; brol rond de glasbol, het is immers jammer genoeg geen uitzondering. Een kostelijke zaak en bovendien behoorlijk vervelend voor omwonenden en voorbijgangers. Dozen en zakjes waarmee het glas gebracht werd, hele zakken gevuld met restafval en zelfs zetels, tapijten,… je kan het zo gek niet bedenken of het ligt wel eens aan een glasbol en NEEN, het hoort er niet.

Aan de glasbollen duiken er deze week detectives op om een extra oogje in het zeil te houden. We willen zo duidelijk maken dat glasbolsites geen stortplaatsen zijn en de sluikstorters aanmoedigen hun afval op een correcte manier aan te bieden”, zegt schepen van leefmilieu, Jeroen De Cuyper. “We willen inzetten op meer controle en minder tolerantie”.

De gemeente kocht recent een verplaatsbare camera, die verdekt wordt opgesteld, dus het blijft overal uitkijken. We hopen met cameratoezicht het gedrag van sommige mensen te kunnen veranderen. We willen de pakkans verhogen en het signaal geven dat je nooit ongestraft afval kan dumpen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is