Putte werkt samen met Dierenbescherming Mechelen

Op 8 januari 2018, over deze onderwerpen: Milieu

Het gemeentebestuur van Putte werkt vanaf dit jaar samen met Dierenbescherming Mechelen vzw, gelegen aan de Slachthuislaan 3. Zij zullen instaan voor het opvangen van verloren en gevonden huisdieren op het grondgebied van de gemeente. Inwoners die hun huisdieren willen afstaan, kunnen eveneens in Mechelen terecht.

“ In het verleden werkten we samen met Aarschot, Mechelen is dichterbij, wat veel eenvoudiger is voor de inwoners en de politie. Zelf heb ik de Dierenbescherming Mechelen meermaals bezocht en heb ik er alle vertrouwen in dat de dieren hier goed worden opgevangen en dat de medewerkers er op zoek gaan naar een goede thuis,” zegt Jeroen de Cuyper, schepen van leefmilieu.

“Onze adoptieprocedure legt de focus op het vinden van de perfecte match tussen de kandidaat- adoptanten en de meest geschikte hond of kat,” vult uitbater Sabine Slaets van Dierenbescherming Mechelen aan. “Hierbij wordt tijdens een persoonlijk gesprek gepeild naar de verwachtingen van de kandidaat- adoptanten en gaat er bijzonder veel aandacht naar het welzijn van de dieren in hun toekomstige nieuwe omgeving”.

Mensen die op vakantie gaan of tijdelijk gehospitaliseerd worden, kunnen met hun huisdier tevens terecht in het pension van de Dierenbescherming.

Om de dienstverlening te optimaliseren en om voldoende tijd te kunnen vrijmaken voor persoonlijke gesprekken, werkt Dierenbescherming Mechelen vzw voor adopties alleen op afspraak. Afspraken kunnen eenvoudig gemaakt worden door te bellen naar het nummer 015 20 52  87. Bellen kan elke werkdag tussen 9 en 18 uur en op zaterdag tussen 9 en 12 uur. Gevonden dieren kunnen steeds tijdens deze uren binnengebracht worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is