Reactie Gemeenteraad 21 juli 2014

Op 21 juli 2014

Vandaag hebben we een eerste stap gezet naar een nieuw en stabiel bestuur voor de Putse burger en kreeg de lange periode onbestuurbaarheid voor de gemeente zijn einde. We zijn als N-VA Putte opgelucht dat we nu terug vooruit kunnen kijken en terug met een goed gevoel kunnen werken aan de toekomst. Wat zich de afgelopen weken heeft afgespeeld op het Putse politieke toneel was bij wijlen kolderiek maar vaak ook coleriek.

We hebben CD&V Putte een paar keer horen uitpakken met voetbalvergelijkingen op de situatie te omschrijven en daar pik ik graag op in. Opnieuw werd gezegd dat je aan een match begint met een ploeg, etc. Maar wat men hier uit het oog verliest is dat een match maar kan gespeeld worden wanneer voldoende mensen op het veld staan, dat CD&V in de loop van 2014 twee spelers verliest met een zelfuitgelokte fout en hiermee het team in de steek liet en verder spelen onmogelijk maakte is dan ook voor ons de basis waarop wij onze beslissing hebben genomen. Verdere acties zoals intimideren van de scheidsrechter en ongeldige wissels (eenmaal van het veld mag een speler namelijk niet meer op het veld) ten spijt was de match de facto onspeelbaar geworden op 9 mei en heeft de scheidsrechter dit ook zo genoteerd en overgemaakt aan de juiste instanties.

Wat zich in de weken na 9 mei in het openbaar en in privé heeft afgespeeld heeft bij ons alleen het gevoel gesterkt dat onze voormalige coalitiepartner niet de stabiele factor kon zijn die Putte nodig heeft, daarom hebben wij het heft in handen genomen en actief andere teamgenoten gezocht wat resulteert in een voorlopig bestuursakkoord tussen N-VA Putte en OpenVLD Putte.

We blijven sereen onder de nieuwe situatie, maar staan natuurlijk open voor vragen die u kan hebben.
U kan ons dan ook altijd bereiken op putte [at] n-va.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is