Reactie N-VA Putte n.a.v. de gemeenteraad van 9 mei 2014

Op 9 mei 2014

N-VA Putte heeft met steeds groter wordende verbazing het verloop van de dag beleefd.
Deze morgen kwam plots het bericht dat schepen Bosmans niet langer lid wenst te blijven van CD&V en als onafhankelijk schepen en raadslid gaat zetelen. Welke gevolgen dit zou meebrengen voor haar functioneren binnen de meerderheid en voor het verder functioneren van de meerderheid an sich waren op dat moment ook voor ons hoogst onduidelijk.
Op de gemeenteraad zelf kwam dan bijkomend het bericht dat zij ook de meerderheid niet verder wenst te steunen waardoor deze meerderheid dé facto geen meerderheid meer heeft. Wij betreuren dit uiteraard ten zeerste.
Onze fractie heeft onmiddellijk de schorsing van de gemeenteraad gevraagd om te bezinnen over deze onverwachte wending die in de feiten maakt dat er geen meerderheid meer is. Onze onthouding bij de stemming moet dan ook gezien worden als een manier om op de pauzeknop te duwen en voor de nodige sereniteit te zorgen. Het is nu eenmaal onmogelijk een meerderheid te steunen die er niet meer is.

Als N-VA zijn wij het voorbije anderhalf jaar steeds een loyale partner en een factor van stabiliteit geweest binnen de meerderheid. Dit is reeds de tweede keer dat interne verdeeldheid bij de coalitiepartner voor problemen zorgt. Die verdeeldheid maakte dat het ook voor de N-VA niet altijd gemakkelijk werken was binnen het college. Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer wij betreuren dat interne problemen bij onze coalitiepartner het goede bestuur van onze gemeente op de helling zet. De Puttenaren verdienen beter. Ook wij weten niet hoe het nu verder moet. Het enige wat we wel weten is dat de N-VA niet verantwoordelijk is voor de malaise waarin onze gemeente nu is terechtgekomen.

Het gemeentedecreet schrijft voor dat er nu een bemiddelingsopdracht volgt door de provinciegouverneur. Als N-VA zullen wij alvast onze verantwoordelijkheid in het goede bestuur van onze gemeente blijven nemen. Wij laten Putte niet in de steek. Ons werk is hier verre van voorbij.

N-VA Putte
Jeroen De Cuyper , schepen
Bert Rousseau, OCMW-voorzitter
Peter De Vooght , schepen
Katelijne Weyns , fractievoorzitter gemeenteraad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is