Gezocht voor sportieve uitdaging: Enthousiaste mensen met diabetes

Op 19 februari 2017, over deze onderwerpen: Sport

De sportdienst zoekt enkele enthousiaste mensen met diabetes type 1 of 2 voor een nieuw project. Met dit  nieuw project wil de gemeentelijke sportdienst aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes mits uiteraard de nodige begeleiding.

De sportdienst organiseert al enkele jaren projecten rond diabetes. “Maar ditmaal gooien we het over een andere boeg”, zegt schepen van Sport Jeroen De Cuyper (N-VA).

Het opzet is om dit jaar een team van mensen met diabetes aan de start krijgen van de “Halve van de Geshaa” begin oktober. Deelnemers kunnen opteren voor de volledige afstand van 21 kilometer of 7 kilometer als lid van een driedelig aflossingsteam.

Schepen van Sport Jeroen De Cuyper : Bedoeling is om personen met diabetes type 1 of 2 vanaf maart via start-to-run voor te bereiden en klaar te stomen om begin oktober individueel of als team deel te nemen aan een halve marathon. Onze sportdienst verzorgt de omkadering en ervaring is niet vereist. We willen iedereen aan het sporten krijgen, ook mensen die met deze problematiek kampen.'

De deelnemers zullen dus uitstekend worden begeleid in hun opbouw en training. Hierbij wordt heel wat aandacht besteed hoe hun lichaam goed te ‘managen’. Dit betekent dat ze hun bloedsuikerspiegel in de gaten moeten houden tijdens het trainen en lopen.

Als voorbereiding zullen ze hun eerste trainingen afwerken tijdens de start to run lessen die al vele jaren plaatsvinden in Grasheide en/of Peulis. Vanaf eind maart leren ze lopen onder begeleiding en bouwen ze geleidelijk op naar de loopafstand die nodig is om deze sportieve uitdaging aan te gaan.

Naast de start to run zullen de deelnemers ook kunnen genieten van persoonlijke info, begeleiding en/of extra trainingen indien nodig. Het is de bedoeling alle deelnemers zo goed als mogelijk voorbereid aan de start te krijgen begin oktober.

Heb je diabetes type 1 of 2 of ken je  iemand  die dergelijke uitdaging wil aangaan, aarzel dan niet en en neem rechtstreeks ontact op met de sportdients.  kan de sportdienst daarover rechtstreeks contacteren.

015.25.33.70, sportdienst [at] putte.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is