Uitreiking van de 4de Putse Pen

Op 9 maart 2018

Op vrijdag 9 maart werd in de Putse bibliotheek voor de vierde maal De Putse Pen uitgereikt. Inge Verbruggen werd verkozen uit 4 sterke kandidaten. Uit handen van de schepen van cultuur ontving zij een exemplaar van ‘De Putse Pen’ en een oorkonde.

Voor deze auteursprijs komt iedereen in aanmerking die minstens één boek heeft gepubliceerd, 18 jaar oud is en in Putte woont. Hiermee wil Putte en de bliotheek in het bijzonder zijn lokale auteurs  jaarlijks in de spotlights zetten en hun werken meer bekendheid geven.

Tijdens de maanden december en januari konden alle Puttenaars kandidaten voordragen. De bibliotheekraad waar ook Yves Leurquin als N-VA vertegenwoordiger zitting heeft, moest uiteindelijk een keuze maken uit vier genomineerden: Frans Busschots, Tamara Ingels, Marc Van Roosbroeck en Inge Verbruggen. Het was deze laatste die het meeste stemmen achter haar naam kreeg.

Inge Verbruggen werd in 1974 geboren en woont al ruim elf jaar in Putte. De voorbije jaren publiceerde ze twee korte verhalen in de bekende reeks Vlaamse Filmpjes: ‘Alexander’ (2011) en ‘De smartphone’ (2014). Met dat laatste verhaal won ze de John Flandersprijs. Vorig jaar verscheen dan haar eerste echte boek, de jeugdthriller ‘Doodverklaard’. Tussenin staat ook al een nieuw boek in de stijgers. We zijn benieuwd.

Het werd een boeiende avond waarbij de verschillende genomineerden vakkundig en uitgebreid werden voorgesteld door José Verscheuren, voorzitster van de bibliotheek raad. De muzikale omkadering werd zoals gewoonlijk verzorgd door de leerlingen van de academie en gesmaakt door de vele aanwezigen. De avond werd afgesloten met een receptie voor de genomineerden en sympatisanten.

Vanaf nu prijkt ook een jeugdauteur op de lijst met de winnaars van de Putse Pen. Vorig jaar ging de prijs naar amateur-historicus Florent Van Vlasselaar, in 2016 naar historicus Frank Seberechts, en in 2015 naar allround auteur Gaston Van Camp.

 

Yves Leurquin

Lid van bibliotheek raad

Ondervoorzitter N-VA Putte

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is